Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Georg
Sandberg Tapet Georg
Sandberg Tapet GeorgSandberg Tapet Georg

Väggbild Georg från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryck bildtapet, en fondvägg som är 1,8 meter bred x 2,70 meter hög. Tapeten är rapporterbar i sidled. 

Sandberg har länge drömt om att få återge deras kära tygmönster Georg som tapet. Med ny teknik har de nu kunnat ge liv åt ännu fler fåglar samt återge alla de oändliga färger och detaljer precis så som originalen ser ut. Fåglarna härstammar från bokbandet Svenska Foglar som gavs ut 1838 på greven Nils Bondes bekostnad. Tre finska konstnärsbröder; Magnus, Wilhelm och Ferdinand von Wright fick i uppdrag att skapa de handmålade fågelmotiven som gjorde dem berömda i Norden. Bröderna von Wright var alla självlärda och mästare på att måla djur och växter. De växte upp i Finland men flyttade senare till Sverige där de skapade de underbara fågelillustrationerna till boken.

 

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: von Wright
- Bredd: 45 cm
- Längd: 10,8 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.