Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Gunnars Stolar Gråsvart
Sandberg Tapet Gunnars Stolar Gråsvart
Sandberg Tapet Gunnars Stolar GråsvartSandberg Tapet Gunnars Stolar Gråsvart

Väggbild Gunnars Stolar från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryckt bildtapet med en rullängd om 0,45 cm x 10 m och fri mönsterpass. 

Erik Gunnar Asplund som är hans fullständiga namn räknas som en av de ledande arkitekterna i Skandinavien under 1900-talet. Som arkitekt fann Asplund det naturligt att också formge möbler och inredning till byggnaderna. Hos Statens centrum för arkitektur och design hittade Sandberg de fantastiska blyertstecknade stolskisserna och såg direkt en tapet framför sig. En tapet med Gunnars stolar får en humoristisk ton och är samtidigt formmässigt vackert. Originalen härstammar från två olika skisser på stolar som ritades till Stockholms stadshus och för Diedens tjänsterum i Järnvägsstyrelsen. Ritningen tillhör Statens centrum för arkitektur och design.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: original Gunnar Asplund
- Bredd: 45 cm
- Längd: 10 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.