Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Eishi Beige
Sandberg Tapet Eishi Beige
Sandberg Tapet Eishi BeigeSandberg Tapet Eishi Beige

Väggbild Eishi från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryckt bildtapet med en rullängd om 0,45 cm x 10,38 m.. Mönsterpass varje 104 cm (eller 34 cm). Tapeten är rapporterbar i sidled. 

Chobonsai Eishi (1756-1829) heter den japanska konstnären bakom denna triptyk med eleganta kvinnor som fångar insekter i naturen. Sandberg blev fångade av de utsökta bilderna som innehåller en mängd detaljer såsom syrsor, insektsburar och många vackert mönstrade kimonos. Under många århundraden var Japan stängt för västerlänningar, men då det öppnades upp för handel i mitten av 1800-talet blev det stor efterfråga på japansk konst i Europa. De Japanska träsnitten föreställer ofta vardagliga motiv, ett kök i rörelse, kvinnor som leker med sina barn eller människor som färdas över en bro. Många konstnärer lät sig inspireras, t.ex. Monet, Degas och Renoir av dessa bilder. Det skilde sig radikalt från det traditionella västerländska måleriet, även i fråga om komposition. I Sverige var Carl Larsson en av de som lät sig inspireras och i hans hem i Sundborn finns 37 stycken träsnitt. Röhsska museet i Göteborg, som är Sveriges främsta designmuseum, har en samling på cirka 350 japanska träsnitt och det är i deras arkiv vi hittat dessa vackra bilder. 

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: Sissa Sundling
- Bredd: 45 cm
- Längd: 10,38 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.