Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Tang Brun
Sandberg Tapet Tang Brun
Sandberg Tapet Tang BrunSandberg Tapet Tang Brun

Väggbild Tang från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryckt bildtapet, en fondvägg som är 1,35 meter bred x 2,70 meter hög. Tapeten är rapporterbar i sidled. 

När Sissa Sundling målade hästarna i Tang kombinerade hon två av sina intressen, hästar och kinesiskt porslin. Under den mäktiga Tang dynastin i Kina (618-907) var hästen oerhört viktig i såväl militära sammanhang som inom poesi, konst och sport och en symbol för skönhet, rikedom och makt. Hästen var så betydelsefull att man gjorde vackra modeller i lergods som följde med i livet efter detta. Under denna period anses kvinnor haft mer rättigheter än under någon annan period och det är inte ovanligt med kvinnliga ryttare på tanghästarna, en av dem hittar du i denna tapet. Med akvarell- färger har Sissa Sundling återskapat den skönhet som höjdes fascinerar. 

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: Sissa Sundling
- Bredd: 45 cm
- Längd: 8,1 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.