Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Justus Gråsvart
Sandberg Tapet Justus Gråsvart
Sandberg Tapet Justus GråsvartSandberg Tapet Justus Gråsvart

Väggbild Justus från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryckt bildtapet, en fondvägg som är 1,35 meter bred x 2,70 meter hög. Tapeten är rapporterbar i sidled. Börja tapetsera från golv för bästa resultat.

I arkiven hos Regionarkivet i Göteborg stad, finns en mängd ritningar och skisser från århundranden tillbaka. Att botanisera bland dessa är som att vandra runt på en spännande utställning. Bland alla dokument fastnade Sandberg för en skiss på en vacker port. Den visade sig ha ritats av stadsarkitekten i Göteborg, Justus Fredrik Weinberg, som efterträtt Carl Wilhelm Carlberg i början av 1800-talet. Weinbergs skiss ligger till grund för porten, som är anpassad till ett nutida rum. Tapetsera Justus med annan tapet runt om och du får en spännande dörr. Om man tapetserar ett par portar bredvid varandra får man en stilig vägg där det arkitektoniska lyfts fram.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: Justus Fredrik Weinberg
- Bredd: 45 cm
- Längd: 8,10 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.