Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Tingshuset Grå
Sandberg Tapet Tingshuset Grå
Sandberg Tapet Tingshuset GråSandberg Tapet Tingshuset Grå

Väggbild Tingshuset från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryckt bildtapet med en rullängd om 0,45 cm x 11,07 och fri mönsterpass. 

På resande fot för några år sedan hamnade Sandberg i Sölvesborg i Blekinge. Från järnvägsstationen, uppför en liten backe ligger Listers Häradstingshus, som Gunnar Asplund har ritat. Gunnar Asplund räknas som en av Sveriges absolut främsta arkitekter som även nådde stor framgång internationellt. Byggnaden är ett vackert exempel på 1920-tals klassicism. Den orangea putsade fasaden med sitt vackra halvmåneformade glasparti i entrén, gjorde att vi inte kunde sluta titta och förundras. I tingssalen finns ett litet runt fönster som släpper in eftermiddagssolen så ljuset faller på vittnesplatsen. Detta ljus har kallats för "sanningens ljus". I den här tapeten har Sandberg samlat alla hans ritningar till bygget av tingshuset, sett från alla väderstreck, inifrån och ut, upp och ner. Ritningarna tillhör Statens centrum för arkitektur och design.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: original Gunnar Asplund
- Bredd: 45 cm
- Längd: 11,07 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.