Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Startsida / Tapeter / Tapeter / Sandberg Tapet Kungsholm Svart
Sandberg Tapet Kungsholm Svart
Sandberg Tapet Kungsholm SvartSandberg Tapet Kungsholm SvartSandberg Tapet Kungsholm Svart

Tapet Kungsholm från Sandbergs kollektion Grace. Tapeten Kungsholm är inspirerad av ett mönster från passagerarfartyget M/S Kungsholm som byggdes 1928 och trafikerade sträckan Göteborg – New York. Greta Garbo var en av alla passagerare som kunde njuta av den fantastiska inredningen.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Grace
- Designer:  Sissa Sundling
- Bredd: 53 cm
- Längd: 10,05
- Mönsterpassning: 53 cm
- Typ av mönsterpassning: Förskjuten
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 

Grace
Grace är en kollektion bestående av tapeter med 1920-tals glamour, designade för samtida och uttrycksfulla inredningar. Begreppet Art Deco myntades vid Världsutställningen i Paris 1925, Exposition internationale des arts décoratifs et industriels modernes. Den Svenska paviljongen var en succé och svensk design fick sitt internationella genombrott. Ett par år senare, 1928 seglade M/S Kungsholm ut på sin jungfrufärd från Göteborg till New York. Eliten av svenska arkitekter, designers och konstnärer ledd av arkitekten Carl Bergsten hade anlitats för att inreda skeppet. Världen häpnade över båtens vackra inredning och den räknades på sin tid som ett av världens vackraste passagerarfartyg. Det var Svensk Art Deco, lätt med sirliga och och lekfulla dekorationer, inspirerad av antiken med en antydan till funkis. Denna spröda elegans är det vi idag kallar Swedish Grace. I tapetkollektionen Grace har Sandberg låtit sig inspireras av denna underbara period i svensk formhistoria och återberättat den i modern tappning.

 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atmosfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.