Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

systerlycklig.se / Tyger & Vaxdukar / Vaxdukar / William Morris & Co Vaxduk Willow Bough Minor Blue
William Morris & Co Vaxduk Willow Bough Minor Blue
William Morris & Co Vaxduk Willow Bough Minor Blue

Vaxduk Willow bouh Minor Blue från William Morris.

Vaxdukar är perfekta så väl inne på köksbordet som ute på altanen. Klä in barnens lekbord, dina stolsitsar, klipp till bordstabletter, skrivbordsunderlägg eller lägg vaxduk i botten på kökslådan eller under diskbänken. Vaxdukar går också alldeles utmärkt att sy i. Ta fram nål och tråd och gör din egen badväska, necessär eller kanske ett skötunderlägg för babyn av din vaxduk. Bara fantasin sätter gränser!

Mått
Vaxduken är 137 cm bred och du väljer själv hur lång du vill ha den. Minsta order är 1 meter.

Det är ej öppet köp eller bytesrätt på vaxdukar då vi klipper de vid beställning.

Material
100% bomull

Skötselråd
All plast kan färgas av färg- och syrastarka ämnen. För att din vaxduk ska hålla sig fin länge torka genast bort exempelvis tomatsås, köttfärs, kryddor och vin med ljummet vatten och handdiskmedel så att plasten inte färgas av det du har spillt på den. 

Tar du av vaxduken från bordet förvara den gärna upprullad på en rulle för att undvika vikväck. Vaxduken kan tvättas i maskin men för bästa livslängd rekommenderar vi att du väntar så länge som möjligt med att tvätta den. Vid tvätt använd mild dosering av tvättmedel och tvätta i 40 grader utan centrifug (skontvätt), dropptorka så slät som möjligt och stryk sedan med medelvärme på baksidan av vaxduken. Vaxduken tål EJ sköljmedel. 

 

William Morris & Co
William Morris (1834-1896) anses vara den största designer och en av de mest framträdande personerna i Arts and Crafts-rörelsen. Han var också en poet, konstnär, filosof och politisk teoretiker. År 1861, med en grupp vänner, startade han dekorerar verksamheten Morris, Marshall, Faulkner & Co, som gjorde vackra, handgjorda produkter och inredning för hemmet . Detta var mycket kontroversiellt för tiden som fördömde "framsteg" av maskinen. Morris motiverades av en önskan att leverera prisvärd "konst för alla". Fortfarade idag får vi ta del av hans tidlösa och vackra design, 150 år senare.  Morris & Co har även helt magiska tyger att matcha till deras fina tapeter. 


Andra som köpte William Morris & Co Vaxduk Willow Bough Minor Blue har även köpt...