Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

systerlycklig.se / Tapeter / Väggbilder / Sandberg Tapet/ Väggbild Nordiska Museet Grå
Sandberg Tapet/ Väggbild Nordiska Museet Grå
Sandberg Tapet/ Väggbild Nordiska Museet GråSandberg Tapet/ Väggbild Nordiska Museet Grå

Väggbilden Nordiska Museet från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryck bildtapet, en fondvägg som är 3,6 meter bred x 2,70 meter hög. 

På 1800-talet, innan moderna hjälpmedel fanns, ritades och byggdes Nordiska museet, som idag är Sveriges största kulturhistoriska museum. Sandberg blev så förtjusta när de fick se de poetiskt tecknade originalritningarna över museets huvudbyggnad, som ritades 1894 av arkitekten Isak Gustaf Clason. Den ritning Sandberg valde ut visar skärningen genom fondgallerierna sedd mot hallen, som de har spegelvänt till en hel bild. 1907 öppnades museibyggnaden för publik och sedan 2008 är Nordiska museet ett byggnadsminne enligt lagen om kulturminnen. Ritningen tillhör Nordiska museet.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: Isak Gustaf Clason
- Bredd: 45 cm
- Längd: 21,6 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem.