Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

systerlycklig.se / Tapeter / Väggbilder / Sandberg Tapet/ Väggbild Hiroshiges Regnskyar Grå
Sandberg Tapet/ Väggbild Hiroshiges Regnskyar Grå
Sandberg Tapet/ Väggbild Hiroshiges Regnskyar GråSandberg Tapet/ Väggbild Hiroshiges Regnskyar Grå

Väggbilden Hiroshiges Regnskyar från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryck bildtapet, en fondvägg som är 4,05 meter bred x 2,70 meter hög. 

Utagawa Hiroshige (1797-1858) heter den japanska konstnär som är känd för sina vackra träsnitt med landskap och som var en mästare på att skildra regn. I Sandbergs tapet har han målat regnskurar vid Nihonbashi- bron, i bakgrunden syns det heliga berget Fuiji som år 2013 blev uppsatt på Unescos världsarvslista. Sandberg föll för de vackra regnskyarna som andas ett lugn och en skönhet utöver det vanliga. De japanska träsnitten introducerades i Europa först på 1800-talet då Japan öppnades upp för handel med omvärlden. De spännande kompositionerna, de annorlunda motiven och humorn i bilderna gjorde att de påverkade de västerländska konstnärerna stort. Den amerikanska arkitekten Frank Lloyd Wright arrangerade i början av 1900-talet en stor utställning med Hiroshiges bilder. I utställningskatalogen skriver han: De japanska träsnitten är det viktigaste bidraget till konstvärlden någonsin. Röhsska museet i Göteborg, som är Sveriges främsta designmuseum, har en samling på ca 350 japanska träsnitt och det är i deras arkiv Sandberg hittat denna bild av Hiroshige.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: Utagawa Hiroshige
- Bredd: 45 cm
- Längd: 24,3 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem. 

 


Andra som köpte Sandberg Tapet/ Väggbild Hiroshiges Regnskyar Grå har även köpt...