Stäng

Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

systerlycklig.se / Tapeter / Väggbilder / Sandberg Tapet/ Väggbild Carlbergs träd Grön
Sandberg Tapet/ Väggbild Carlbergs träd Grön
Sandberg Tapet/ Väggbild Carlbergs träd GrönSandberg Tapet/ Väggbild Carlbergs träd Grön

Väggbilden Carlbergs trä från Sandbergs tapetkollektion Arkiv är en digtaltryck bildtapet, en fondvägg som är 1,8 meter bred x 2,70 meter hög. Tapeten är rapporterbar i sidled. Börja tapetsera från golv för bästa resultat.

Under 1700-talet hade Göteborg en stadsarkitekt som hette Carl-Wilhelm Carlberg (1746-1814). Han ritade en mängd vackra byggnader såsom Göteborgs domkyrka, Göteborgs rådhus och Gunnebo slott. I sitt arbete som stadsarkitekt ritade han 1784 ett förslag till små handelsbodar som skulle pryda en befintlig mur. Under den vackra ritningen har han förklarat bodarnas funktion: "För stadens invånares beqvämlighet nyttige och nödige behof, såsom Bod för Porcellain, för Glas, för Jernsaker, för Läder, Snus-och Tobacks Bod, Skobod, Klädstånd, Sockerbagare-Bod etc". Vidare skriver han att bodarna skulle byggas "inunder och imellan de därvarande löfrika träden" och det är ett av dessa träd som nu blivit till en tapet. Varje tapetrulle innehåller ett träd, men det går bra att sätta flera träd bredvid varandra. Ritningen finns bevarad i Regionarkivet i Göteborg.

- Varumärke: Sandberg
- Kollektion: Arkiv
- Designer: Carl-Wilhelm Carlberg
- Bredd: 45 cm
- Längd: 10,8 m
- Kvalité: non-woven
- Leveranstid: ca 1 vecka

 
Arkiv
Arkiv är en digital kollektion från Sandberg. Tapetkollektionen är indelad i fyra kapitel och innehåller totalt femton tryckta mönster där klassiskt hantverk möter modern teknik. Sex av dem är från Sandbergs egna skissblock och nio är handplockade från fantastiska arkiv runt om i Sverige. Mönsterskatter som aldrig tidigare producerats och som nu får liv. Ett samarbete mellan Sandberg och Uppsala Universitet, Röhsska Museet, Nordiska Museet, Statens centrum för Arkitektur och Design, Lantmäteriet och Regionarkivet i Göteborg. 

Sandberg
Sandberg designar och tillverkar tapeter som förenar en modern tolkning av klassiska stilar med ett högkvalitativt hantverk. Sandberg skapar med sina tapeter en miljö med personlig atomsfär och deras produkter utstrålar ett genuint formspråk som förverkligar drömmar om vackra och stilfulla hem. 

 


Andra som köpte Sandberg Tapet/ Väggbild Carlbergs träd Grön har även köpt...