Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

Kalasinspiration

För barnen är kalaset en stor fröjd men för många föräldrar innebär det stress och prestationsångest. Som tur är finns det en del knep som underlättar festligheterna.

Vi på Syster Lycklig tycker att det är roligt att utgå ifrån ett tema. Det gör kalaset extra minnesvärt och är det också mycket lättare att bygga kring ett tema när det gäller mat, tårta, lekar och fiskdamm mm. Utgå från ditt barns intresse och våga vara vågad! Prins och prinsesstema är roligt men varför inte testa djungel-tema, sport-tema eller mexikanskt-tema? 

Här är några av Syster Lyckligs favorit-teman

Pirat

Yngre barn kan få en svartmålad tand, ett påklistrat ärr och en sjal på huvudet för att sen leka skattjakt, hela havet stormar och gå på planka.

Eller varför inte leka Rita Piraten? På ett stort papper ritas en gammal hederlig kapten krok upp - men han saknar sin lapp för ögat! Det blir barnens uppgift att rita dit ögonlappen, samtidigt som de bär ögonbindel såklart.

Äldre barn uppskattar skattjakt, hela havet stormar, men kan också skicka flaskpost snickra egna svärd eller titta på Pirates of the Caribbean.

 

Cirkus

En annan av våra favoriter. Stor variation på utklädnad och med små medel kan du skapa en autentisk känsla. Bjud på varmkorv, sockervadd, glass med färgglatt strössel eller varför inte smaksatta popcorn. Klä ut er till starke Adolf, clown, trollkarl eller lindansös och bjud in grannens pudel. 

Som aktivitet kan nu ha kast med liten boll, ta en pingisboll och en pyramid av små tomma läskburkar. En annan variant är att sy en egen ris eller ärt-påse och sedan låta barnen kasta dem i cirklar ni gjort med washitejp på golvet. Glöm inte att ha ett pris, en Barn uppskattar vilket pris de än får, det behöver inte vara mer raffinerat än en godis eller en frukt.

Gör en ballongstafett, gå balansgång, rocka rockring, jonglera, ta en lott, snurra lyckohjulet och lek charader. Kalaskul!

 

Skräckis 

Ett tema som ger roliga kalas även när det inte är halloween. Visst bör man ta hänsyn till ålder innan man berättar skräckhistorier eller går på spökvandring men alla barn tycker det är roligt med spindlar i maten eller häxbål. Ett roligt tips är att stoppa geléormar i isbitarna (när de är ofrysta det vill säga) barnen kan sedan hålla i gelésvansen när de fiskar upp isbitarna.

Disco/party 

När barnen kommit upp i en viss ålder vill de helt plötsligt inte ha "barnsliga kalas" längre. Som förälder är det viktigt att lyssna och acceptera detta. Det betyder inte att barnen kommer att sluta leka med leksaker eller klä ut sig men det kan vara en känslig fas. En kul idé är att ha ett party för alla åldrar. Mamma och pappa kan bjuda in sina vänner och deras barn och barnen kan bjuda in sina vänner. Sedan kan man spela pophits från alla tider och ha danstävling för att se vilken generation som egentligen har de bäst movesen. På det sättet får föräldrar och barn dela en minnesvärd kväll.

Time to snack

På en fest bör det finnas snacks som passar alla åldrar och smaker; torkad frukt, cake pops, rostade nötter, lemonad, bål och sist men aldrig minst tårta. 

Smörgås, pannkaks, rull, grädd, bär, chokladmousse, prins och prinsess-tårta. Få mer bakinspiration bland våra baktillbehör! 

 

Godis är gott
Det är vetenskapligt bevisat att barn älskar godis, men det kan vara kul bjuda på något annat än karamellkungen. Här är några godbitar:

Cupcakes är lika söta för tungan som för ögat. 

Ovan är ett grundrecept för smeten. Du kan sedan fylla dina cupcakes med vad helst du behagar: chocolate chip, kanel och äpple, russin och nötter, fudge kola, hallon, blåbär eller kardemumma. Samma sak gäller för glasyren. Du kan blanda i kaffe, citronsaft, choklad, blåbär eller några droppar karamellfärg för att göra små kreationer i alla regnbågens nyanser. Det är roligt att låta barnen själva få pynta sin cupcake med strössel, godis eller nötter.

Använd söta bakformar och dekorera gärna dina cupcakes med roliga toppers! Allt kul till kalasbaket finns i vår kalaskategori.

Leklust

Anpassa lekarna efter antal deltagare och ålder. Här kommer några förslag!

För de runt tre år är björnen sover, följa John, dockteater och allsång en riktig fest. Fiskdamm är också en stor hit! Barn runt fem år tycker om utmaningar som inte nudda mark, lättare hinderbanor, kull och blindbock. En riktig favorit hos sexåringarna är fruktsallad och hela havet stormar. 

Dansstop, rita gissa och fnissa, limbo, tipspromenad och musikquiz är roligt för de lite äldre barnen. Ja till och med för de vuxna.

För den med mer tid och kreativitet

Pyssla tillsammans med dina småttingar. Innan kalaset kan ni göra fina inbjudningskort, kopiera upp eller gör personliga till varje gäst. Pimpa placeringskorten och godispåsarna med glitter, klistermärken, färgpennor och washitejp.

Efter kalaset kan du scrappa om det. Det är en riktig fröjd att tillsammans gå igenom fotografier och sedan scrappa loss med pennor, glitter, stämplar, band, klistermärken, pärlor, fjädrar och origamifigurer.