Fraktfritt

- Vid order över 999 kr
- På smycken 
Övriga beställningar 49 kr

Shoppingkväll

Boka en kväll för dig och dina vänner och få butiken helt för er själva! Läs mer...

Presentkort

Svårt att välja vad du ska ge bort? Då är vårt presentkort den perfekta gåvan!
Läs mer...

systerlycklig.se / Möbler / Solgunga Golden Lily
Solgunga Golden Lily
Solgunga Golden LilySolgunga Golden LilySolgunga Golden Lily

Solgunga är en bekväm, alldeles underbart vacker gungande solstol från Solgunga, tillverkad av oljad ask och klädd med William Morris klassiska och välkända tyg Golden Lily. Kudde ingår i alla stolar.

Den eleganta designen tillsammans med material av högsta kvalitet gör att Solgunga naturligtvis även kan användas inomhus som en ihopfällbar fåtölj.

Solgunga - både praktisk och bekväm
Solgunga är konstruerad för att anpassa sig till dina rörelser och kroppsform. Tyget i bomullscanvas är elastiskt vilket gör Solgunga mjuk att sitta i. Träkonstruktionen är inte fast utan följer med dig när du lutar dig bakåt eller framåt. Sätt upp benen och få en mer tillbakalutad position. När du vill ställa dig upp, följer Solgunga din rörelse. Det bekväma handtaget gör det smidigt att ställa sig upp.

Solstolen är mycket enkel att fälla ihop så när du har suttit klart för dagen kan du lätt fälla ihop din Solgunga och ställa den åt sidan. Tyget kan lätt tas bort och kan tvättas i tvättmaskin. Solgunga erbjuder en ny kollektion av tyger varje år så att du kan förnya utseendet på din stol efter eget önskemål. 

Matrial
Stolen är tillverkad i oljad ask av Eric Svenson Stolfabrik i Tibro och klädd med tyg från William Morris.

Skötselråd
Tyget kan maskintvättas i 40 grader och sträcks efter tvätt för att behålla rätt längd (127 cm). Torktumla inte. Strykes med medelvarmt järn. Kudden tvättas i 40 grader och bör lufttorkas.

Montering
Fäll ut stolen. För in ändarna av sittyget i springan mellan tvärribborna. För in  rundstavarna i hällorna på sittyget. För in svansen av kudden i samma springa som sittyget. Ställ in kuddens svans för att få kudden på lämplig höjd. Kudden är fastlåst då ni sitter i stolen.

Användning
När du sätter dig i stolen eller reser dig upp ska du stödja dig på armstöden. Om du tar stöd av främre tvärribban kan stolen tippa framåt. När du ska
 fälla ihop stolen greppar du nedre och övre tvärribborna och lyfter den nedre rakt upp så fälls stolen samman.

Underhåll
För att stolen alltid skall vara skön att sätta sig i bör du fälla ihop den och ställa den regnskyddat när du inte använder den. Tyget och kudden tar lite tid att torka när den stått ute i regn. För att undvika att träet torkar ut bör du olja stolen en gång per år med utomhusträolja (kinesisk träolja). Eventuellt överskott av olja bör torkas bort med en linnetrasa för att undvika en klibbig yta. Lättare smuts avlägsnas med ljummet vatten och tvållösning. ”Svårare” smuts avlägsnas med finkornigt sandpapper och behandlas därefter med olja.

 


Vi tipsar även om: